Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aksamitna zupa krem z cukinii"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 51
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 51
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
W rondlu z szerokim dnem rozgrzej 2 łyżki oliwy. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i ziemniaka. Posól. Dodaj przeciśnięty czosnek. Dolej łyżkę oliwy i wrzuć pokrojone w kostkę umyte cukinie. Podsmaż wszystko, co jakiś czas mieszając.
Zalej warzywa bulionem. Dodaj rozdrobniony serek topiony. Gotuj wszystko 10-15 minut pod przykryciem. Zblenduj zupę. Dopraw solą i pieprzem.Źródło: Takie jest życie