Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2415
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 498
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1339
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2415
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2524
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 498
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1339
Składniki
Marchewkę oraz ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Dynię oczyść z pestek oraz włókien. Miąższ odetnij od skóry, a następnie pokrój go na kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej.
Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż ziemniaki, marchewkę i dynię. Zalej 1 litrem wody. Wsyp bulion. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj je z wywarem. Zupę przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozlej do miseczek. Udekoruj natką oraz kleksami śmietany.Źródło: Naj