Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Składniki
Marchewkę oraz ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w grubą kostkę. Dynię oczyść z pestek oraz włókien. Miąższ odetnij od skóry, a następnie pokrój go na kawałeczki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej.
Zeszklij na nim cebulę oraz czosnek. Dołóż ziemniaki, marchewkę i dynię. Zalej 1 litrem wody. Wsyp bulion. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Kiedy warzywa będą miękkie, zmiksuj je z wywarem. Zupę przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozlej do miseczek. Udekoruj natką oraz kleksami śmietany.Źródło: Naj