Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze świeżymi, bądź mrożonymi kurkami, kaszą jaglana i "weganiną"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30914
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1137
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30914
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1137
Składniki
Pokrój imbir w słupki, cebule w piórka i ząbki czosnku w plasterki. Marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach Na rozgrzany na patelni olej wrzuć kawałki białej sojowiny (ewentualnie pokrojone w duże kawałki tofu) usmaż na złoty kolor i przełóż do garnka. Na patelnie na ten sam olej wrzuć grzyby (jeżeli z puszki to wcześniej je dokładnie odsącz i osusz, bo inaczej olej "eksploduje" z patelni), smaż ok. 3 minut i dodaj startą marchew i przyprawy, po kolejnych kilku minutach przełóż do garnka.
Dodaj imbir, cebule, czosnek i kaszę jaglaną. Zalej 1,5 do 2 l zimnej wody\ Dodaj jedną-dwie łyżki sosu sojowego lub tamari i na średnim ogniu doprowadź do wrzenia. Gotuj do miękkości kaszy.
Zamiast jaglanej można dać-kaszę gryczaną paloną lub białą , ryż a nawet ziemniaki. Kurki też można zastąpić innymi grzybami Jeżeli ktoś lubi spicy & hot może dodać świeżą paprykę chili.