Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze świeżymi, bądź mrożonymi kurkami, kaszą jaglana i "weganiną"
Pokrój imbir w słupki, cebule w piórka i ząbki czosnku w plasterki. Marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach
Na rozgrzany na patelni olej wrzuć kawałki białej sojowiny (ewentualnie pokrojone w duże kawałki tofu) usmaż na złoty kolor i przełóż do garnka.
Na patelnie na ten sam olej wrzuć grzyby (jeżeli z puszki to wcześniej je dokładnie odsącz i osusz, bo inaczej olej "eksploduje" z patelni), smaż ok. 3 minut i dodaj startą marchew i przyprawy, po kolejnych kilku minutach przełóż do garnka.
Dodaj imbir, cebule, czosnek i kaszę jaglaną.
Zalej 1,5 do 2 l zimnej wody\
Dodaj jedną-dwie łyżki sosu sojowego lub tamari i na średnim ogniu doprowadź do wrzenia.
Gotuj do miękkości kaszy.
Zamiast jaglanej można dać-kaszę gryczaną paloną lub białą , ryż a nawet ziemniaki.
Kurki też można zastąpić innymi grzybami
Jeżeli ktoś lubi spicy & hot może dodać świeżą paprykę chili.
Najprostrzy sposób na wykorzystanie niezjedzonej zupy brokułowej.
Odsłon: 17166
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 21
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 19
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3190
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 21
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 19
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3190
Składniki
Pokrój imbir w słupki, cebule w piórka i ząbki czosnku w plasterki. Marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach Na rozgrzany na patelni olej wrzuć kawałki białej sojowiny (ewentualnie pokrojone w duże kawałki tofu) usmaż na złoty kolor i przełóż do garnka. Na patelnie na ten sam olej wrzuć grzyby (jeżeli z puszki to wcześniej je dokładnie odsącz i osusz, bo inaczej olej "eksploduje" z patelni), smaż ok. 3 minut i dodaj startą marchew i przyprawy, po kolejnych kilku minutach przełóż do garnka.
Dodaj imbir, cebule, czosnek i kaszę jaglaną. Zalej 1,5 do 2 l zimnej wody\ Dodaj jedną-dwie łyżki sosu sojowego lub tamari i na średnim ogniu doprowadź do wrzenia. Gotuj do miękkości kaszy.
Zamiast jaglanej można dać-kaszę gryczaną paloną lub białą , ryż a nawet ziemniaki. Kurki też można zastąpić innymi grzybami Jeżeli ktoś lubi spicy & hot może dodać świeżą paprykę chili.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa z kapustą Pak Choi
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupa z kapustą Pak Choi
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 31
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 147