Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ze świeżymi, bądź mrożonymi kurkami, kaszą jaglana i "weganiną"
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7032
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1798
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7032
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6091
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1798
Składniki
Pokrój imbir w słupki, cebule w piórka i ząbki czosnku w plasterki. Marchew zetrzyj na tarce na grubych oczkach Na rozgrzany na patelni olej wrzuć kawałki białej sojowiny (ewentualnie pokrojone w duże kawałki tofu) usmaż na złoty kolor i przełóż do garnka. Na patelnie na ten sam olej wrzuć grzyby (jeżeli z puszki to wcześniej je dokładnie odsącz i osusz, bo inaczej olej "eksploduje" z patelni), smaż ok. 3 minut i dodaj startą marchew i przyprawy, po kolejnych kilku minutach przełóż do garnka.
Dodaj imbir, cebule, czosnek i kaszę jaglaną. Zalej 1,5 do 2 l zimnej wody\ Dodaj jedną-dwie łyżki sosu sojowego lub tamari i na średnim ogniu doprowadź do wrzenia. Gotuj do miękkości kaszy.
Zamiast jaglanej można dać-kaszę gryczaną paloną lub białą , ryż a nawet ziemniaki. Kurki też można zastąpić innymi grzybami Jeżeli ktoś lubi spicy & hot może dodać świeżą paprykę chili.