Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa kalafiorowo-brokułowa"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 852
Polecam.
Odsłon: 597
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 852
Polecam.
Odsłon: 597
Składniki
Porcję rosołową umyj starannie, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Dodaj pół łyżeczki soli. Doprowadź do wrzenia. Usuń tworzącą się szumowinę.
Marchewki oczyść, pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Oczyść połówkę kalafiora oraz brokuł. Podziel na małe różyczki. Pietruszkę obierz i drobno posiekaj.
Przygotowane warzywa wrzuć do gotującego się wywaru. Gotuj 30 minut. W tym czasie obierz ziemniaki. Opłucz je i pokrój w dużą kostkę. Dodaj do zupy. Gotuj razem 10-15 minut. Usuń porcję rosołową.
Na patelni rozgrzej masło. Gdy się rozpuści, wsyp mąkę. Przygotuj rumianą zasmażkę. Dodaj ją do zupy. Na koniec całość dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Przed podaniem udekoruj natką.Źródło: Świat kobiety