Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa szpinakowa"
Zupa grzybowa Magdy Gessler zaskakuje dobranymi składnikami. Każdy spodziewał...
Odsłon: 6200
Magda Gessler słynie z wykorzystywania składników z własnego podwórka, aby pr...
Odsłon: 3399
Obiadzik na szybko
Odsłon: 70
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 2001
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 152
Obiadzik na szybko
Odsłon: 70
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 2001
Oszukany serniczek:) Zamiast sera zrobiony jest ze śmietany. Ciasto jest łatw...
Odsłon: 152
Składniki
Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać oczyszczony szpinak.
Dusić, podlewając wywarem z jarzyn. Ugotowany szpinak i jarzyny zmiksować, połączyć i wymieszać. Doprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Doprawić do smaku. Podawać z grzankami.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Zupy
Zupy
Kartoflanka
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Kartoflanka
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...
Odsłon: 308
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem koperku. W maju ko...
Odsłon: 152