Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa szpinakowa"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać oczyszczony szpinak.
Dusić, podlewając wywarem z jarzyn. Ugotowany szpinak i jarzyny zmiksować, połączyć i wymieszać. Doprawić śmietaną roztrzepaną z mąką. Doprawić do smaku. Podawać z grzankami.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień