Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa wiosenna"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 109
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 109
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 58
Składniki
Zieleninę starannie opłukać, włożyć do garnka. Zalać wrzątkiem. Gotować 5 minut na małym ogniu.
Wywar zachować. Zieleninę odcisnąć, posiekać na dość grube kawałki.
Ponownie zalać wywarem. Dodać masło, sól, pieprz i gotować pół godziny.
Żółtka rozkłócić ze śmietaną. Zdjąć zupę z ognia i zaciągnąć ją śmietaną z żółtkami, ciągle mieszając.
Zupę podawać z połówkami jajek ugotowanych na twardo.
Przepisy Wincentyny ZawadzkiejŹródło: Życie na Gorąco Retro