Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z prażonymi pestkami dyni"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Wydrąż z dyni miąższ, ułóż w ża- roodpornym naczyniu i piecz w temp. 190 °C do miękkości. W garnku rozpuść masło i zeszklij pory. Dodaj cukier, bulion i upieczoną dynię. Garnek przykryj i zagotuj. Następnie zmiksuj i zapraw śmietaną. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Posyp uprażonymi pestkami z dyni.
Pestki z dyni możesz zastąpić uprażonymi pistacjami.Źródło: Na żywo