Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z pulpecikami rybnymi"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3439
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 99
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 17
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3439
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 99
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 834
Składniki
Marchewki oraz pietruszkę pokrój w talarki a seler w kostkę. Sprawione ryby starannie opłucz, podziel na mniejsze części. Włóż do garnka wraz z głowami, ogonami i płetwami. Dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, 1 obraną cebulę, pokrojone warzywa i zalej 1,5 l wody. Gotuj 40-60 min.
Następnie wywar przecedź. Dodaj do niego warzywa (bez cebuli), dopraw solą i pieprzem.
Z ugotowanych ryb oddziel mięso. Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Cebulę, która została posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Mięso z ryb zmiel w maszynce.
Przełóż do miski, dodaj przestudzoną cebulę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, jajko, imbir oraz gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą delikatnie obtocz w mące.
Wywar podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć rybne pulpeciki, gotuj na małym ogniu 8-10 min. Na koniec dodaj posiekaną natkę.
80 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie