Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z pulpecikami rybnymi"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 129
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 52
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 62
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 129
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 52
Składniki
Marchewki oraz pietruszkę pokrój w talarki a seler w kostkę. Sprawione ryby starannie opłucz, podziel na mniejsze części. Włóż do garnka wraz z głowami, ogonami i płetwami. Dodaj listki laurowe, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego, 1 obraną cebulę, pokrojone warzywa i zalej 1,5 l wody. Gotuj 40-60 min.
Następnie wywar przecedź. Dodaj do niego warzywa (bez cebuli), dopraw solą i pieprzem.
Z ugotowanych ryb oddziel mięso. Bułkę kajzerkę namocz w mleku. Cebulę, która została posiekaj w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Mięso z ryb zmiel w maszynce.
Przełóż do miski, dodaj przestudzoną cebulę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę, jajko, imbir oraz gałkę muszkatołową, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą delikatnie obtocz w mące.
Wywar podgrzej. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć rybne pulpeciki, gotuj na małym ogniu 8-10 min. Na koniec dodaj posiekaną natkę.
80 minut. Porcja: 250 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie