Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto drożdżowe, można z niego upiec inne przysmaki np. rogaliki, pączki
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1595
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 546
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1595
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 546
Składniki
Cukier i drożdże rozpuścić w mleku z 5 łyżkami mąki i przykryć. Jak podrosną dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Wyrobione odstawić w ciepłe miejsce aż potroi swoją objętość. Jak już urośnie wyłożyć na blachę na 15 min. Posypać kruszonką i piec ok 30-40 min w 180 stopniach
Kruszonka: 1/4 kostki masła, 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżki mąki tortowej, cukier waniliowy. Składniki posiekać i dać do lodówki