Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, bardzo słodkie ciasto bez pieczenia. Smakuje wszystkim bez wyjątku.
Spodziewacie się wizyty gości i chcecie przygotować dla nich słodki poczęstun...
Odsłon: 8935
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12105
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 43
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4202
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 151
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12105
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 43
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4202
Dzisiaj proste , szybkie nieskomplikowane krokiety nazwane waflowymi krokieta...
Odsłon: 151
Składniki
Wykładamy blaszkę warstwą herbatników.
Przygotowujemy krem budyniowy: 3 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru i masło gotujemy. Dodajemy do gotującej się masy szklankę mleka dokładnie zmiksowaną z szklanką mąki krupczatki, 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i żółtkami. Chwile gotujemy, mieszając, aby nie powstały grudki. Studzimy i rozprowadzamy po herbatnikach na blaszce. Gdy lekko zastygnie, pokrywamy kolejną warstwą herbatników.
Sporządzamy masę kakaową lub krówkową: 1/2 litra śmietanki kremówki ubijamy, a następnie stopniowo dodajemy do niej masę z puszki. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę żelatyny w pół szklanki wrzącej wody, lekko studzimy i miksujemy z masą kakaową lub krówkową. Masę rozsmarowujemy na herbatnikach w blaszce, gdy lekko zastygnie, układamy kolejną warstwę herbatników.
Sporządzamy masę z bitej śmietany: 1/2 litra śmietanki kremówki ubijamy, mikserem dodajemy cukier puder i nadal ubijamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę żelatyny w pół szklanki wrzącej wody, lekko studzimy i miksujemy z bitą śmietaną. Rozsmarowujemy na herbatnikach w blaszce. Posypujemy migdałami.
Zostawiamy w lodówce na minimum 24, a najlepiej 48 godzin - wtedy najlepiej się kroi.
Przepisy Desery
Desery
Brownie
Desery
Naleśniki z banana
Desery
Torcik dla wnuczki i męża
Desery
Ciasto japońskie
Brownie
Brownie to z pewnością jedno z ulubionych ciast każdego wielbiciela czekolady...
Odsłon: 955
Naleśniki z banana
Przepyszne naleśniki z bananem. Po usmażeniu wychodzą cieniutkie, elastyczne,...
Odsłon: 259