Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 432
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 432
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Składniki
Oddzielany żółtko od białka. Białko ubijamy na sztywną pianę. Gdy jest już upita dodajemy cukier puder i żółtko i mieszamy dorzucamy wiórki i mieszamy do jednolitej masy.
Lepimy kuleczki i układamy na blachę wyłożoną papierem lub folią. Pieczemy na niskim ogniu (170 stopni) przez około 15 minut do momentu aż się zarumienią. Polecam zjedzenie ich jeszcze tego samego dnia ,bo na następny dzień robią się trochę twarde.