Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 580
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 920
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 240
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 580
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 920
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 240
Składniki
Cytryny umyć, z 2 zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Stopić 5 dag masła, mleko i 2 łyżki cukru. Dodać mak, 6 łyżek soku cytrynowego i skórkę. Gotować ok. 4 min. Ostudzieć. Miękkie masło (12 dag), 13 dag curku i cukier waniliowy zmiksować. Wbić jajka i dodać mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Przełożyć razem z masą makową do foremek. Piec 20 min. w temp. 175°C. Smacznego :)