Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13054
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13054
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Składniki
Cytryny umyć, z 2 zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Stopić 5 dag masła, mleko i 2 łyżki cukru. Dodać mak, 6 łyżek soku cytrynowego i skórkę. Gotować ok. 4 min. Ostudzieć. Miękkie masło (12 dag), 13 dag curku i cukier waniliowy zmiksować. Wbić jajka i dodać mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Przełożyć razem z masą makową do foremek. Piec 20 min. w temp. 175°C. Smacznego :)