Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na to ciasto jest jednym z pierwszych w moim starym zeszycie. Kartki już pożółkły i niemiłosiernie się poplamiły...same ;) Dlaczego ciasto nazywa się Pocałunek Murzyna? Sama zadaję sobie to pytanie ;) Najważniejsze, że ciacho jest mega smaczne!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2943
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 889
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2426
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6762
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2943
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 889
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2426
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6762
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zmiksowałam i podzieliłam na 3 części. Do jednej miski dodałam przesiane kakao, do drugiej mak a do trzeciej posiekane orzechy i rodzynki. Ciasto w każdej misce wymieszałam i rozlałam do foremek 21x24 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Każdy placek piekłam 20-25 minut w 180 stopniach.
Kiedy placki wystygły przełożyłam je masą. Budyń ugotowałam z dodatkiem cukru i cukru wanilinowego. Ostudziłam i utarłam z masłem. Przełożyłam placki.
Polałam polewą. W rondlu z wodą podgrzewałam pokruszoną czekoladę z dodatkiem śmietany. Nie gotowałam. Zdjęłam z ognia i wymieszałam do uzyskania jednolitej konsystencji. Polałam ciasto.