Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemność w przygotowaniu rogalików, a w jedzeniu jeszcze większa...
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1618
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 289
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1618
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, posypać szczyptą soli, wokół mąki obłożyć pokrojoną margarynę. Zrobić wgłębienie w mące- wrzucić rozkruszone drożdże, zalać ciepłym mlekiemDodać aromat.Wyrobić ciasto.Rozwałkować, wycinać trójkąty, na kazdy nałożyć dżem i zwinąć w rogalik. Piec ok. 30 min. ( Polukrować jeszcze ciepłe ).