Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 618
Dodano: 27.03.2008
Odsłon: 4745
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mąkę wysypać na stolnicę, posypać szczyptą soli, wokół mąki obłożyć pokrojoną margarynę. Zrobić wgłębienie w mące- wrzucić rozkruszone drożdże, zalać ciepłym mlekiemDodać aromat.Wyrobić ciasto.Rozwałkować, wycinać trójkąty, na kazdy nałożyć dżem i zwinąć w rogalik. Piec ok. 30 min. ( Polukrować jeszcze ciepłe ).
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

beattakk86 27 marca 2008Zgłoś do usunięcia
Brzmi smacznie dla leniuszków proponuję gotowe ciasto francuskie... czas pieczenia skrócić do 20 min. WAŻNE ciasto francuskie przed zawinięciem w rogaliki należy gęsto nakłuć widelcem... ładniej wyrośnie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz