Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 335
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2239
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 992
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 335
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2239
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 992
Składniki
Cisto rozmrozić rozwałkuj. Pokrój na kwadraty o boku 10 cm a te wszerz na trójkąty
Na każdym trójkącie ułuż kostkę czekolady, zawijaj w ciasto formując rogalik. Mocno zalep brzegi aby czekolada nie wypłyneła
Rogaliki ułuż na wyłożonej pergaminem blasze. Posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody, posyp kryształkami cukru. piesz 15 min w tem. 200 stopni . Ciasto francuskie należy do niezykle pracochłonnych. Gdyby jednak ktoś chciał się z nim zmierzyć . Najpierw zagnieć ciągnące się ciasto pierogowe z dodatkiem jajka, soku z cytruny lub białego sera. Rozwałkuj go na stolnicy, przekładaj masłem, składaj na pół, wałkuj, smaruj masłem, itd., aż do całkowitego wyrobienia masła.