Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne śniadanie i deser dla dzieci ( i nie tylko!) :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 146
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16117
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 74
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 184
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 692
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 146
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16117
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 74
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 184
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 692
Składniki
Do miski wsyp rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i śmietanę. Mieszaj metalową szpatułką, aż ciasto będzie kleiste.
Do miski wsyp rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i śmietanę. Mieszaj metalową szpatułką, aż ciasto będzie kleiste.
Ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i posyp je mąką.
Ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i posyp je mąką.
Uformuj z ciasta krążek grubości około 3 cm. Okrągłą foremką wykrój bułeczki.
Uformuj z ciasta krążek grubości około 3 cm. Okrągłą foremką wykrój bułeczki.
Elektryczną patelnię lub prodiż wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bułeczki. Piecz przez 5 minut. Odwróć bułeczki i piecz przez 5-8 minut. Bułeczki można też wstawić do nagrzanego do 220 C piekarnika i piec przez 15 minut. Można podać ze śmietaną i dżemem.
Elektryczną patelnię lub prodiż wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bułeczki. Piecz przez 5 minut. Odwróć bułeczki i piecz przez 5-8 minut. Bułeczki można też wstawić do nagrzanego do 220 C piekarnika i piec przez 15 minut. Można podać ze śmietaną i dżemem.
Smacznego!!!!!!