Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb smażony w jajku z dżemem
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5894
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7710
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5894
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7710
Składniki
chleb moczymy w roztrzepanym jajku (białko i żółtko), kładziemy na roztopione masło na patelni (roztopić i smażyć z wyczuciem, żeby się masło nie spaliło). W trakcie smażenia posypujemy stronę wierzchnią cukrem, przed jej usmażeniem. Gdy kromkę obsmażymy z dwóch stron kładziemy na talerzyk i smarujemy dżemem z tej strony na której nie ma cukru podajemy na ciepło.. Moje dzieciaki się oto zabijają. SMACZNEGO