Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu.
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 35
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 68
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1030
Smaczny , mało znany ale wart grzechu - Tradycyjne, indiańskie SAGAMITE , czy...
Odsłon: 35
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 68
Dzisiaj najprostsza i smaczna polewa na ciasta ,desery jaką można sobie wymar...
Odsłon: 1030
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wyrobić. Ciasto nie może być za twarde powinno się dobrze miękko rękami wyrabiać (czasem potrzeba troszkę więcej wody dolać)
Po wyrobieniu chleb rozłożyć do wąskich wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą foremek. W foremkach ciasto odstawić na 15 min. do wyrośnięcia, a wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 60-75min.
Smacznego. Więcej przepisów na chlebki, bułki, rogaliki. drożdżówki, zakwas i inne pyszności na stronie www.chleb.info.pl