Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy, i każdy może go zrobić :) Przepis z programu "rewolucje na talerzu"
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 22
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 300
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2521
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 404
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 11
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 22
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 300
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2521
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 404
Składniki
drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, odstwić na około 15 min.
mąke pszenną przesiać, dodać do niej drożdze z mlekiem wymieszać i odstawić na 15 min.
2 szklanki mąki pełnoziarnistej przesiać i dodać do wyrośniętego ciasta. Dodać wode w temperaturze pokojowej, oliwę, sól i miód. Zagnieśc ciasto na kulkę i odstawić w ciepłe miejsce na 45 min. do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, chlebek naciąć na górze i piec 45 minut.
Gotowy zaraz po upieczeniu, najlepszy jest cieplutki z masełkiem :)