Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy, i każdy może go zrobić :) Przepis z programu "rewolucje na talerzu"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23048
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1021
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23048
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1021
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104854
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Składniki
drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, odstwić na około 15 min.
mąke pszenną przesiać, dodać do niej drożdze z mlekiem wymieszać i odstawić na 15 min.
2 szklanki mąki pełnoziarnistej przesiać i dodać do wyrośniętego ciasta. Dodać wode w temperaturze pokojowej, oliwę, sól i miód. Zagnieśc ciasto na kulkę i odstawić w ciepłe miejsce na 45 min. do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, chlebek naciąć na górze i piec 45 minut.
Gotowy zaraz po upieczeniu, najlepszy jest cieplutki z masełkiem :)