Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy, i każdy może go zrobić :) Przepis z programu "rewolucje na talerzu"
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2057
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68514
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2057
Składniki
drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, odstwić na około 15 min.
mąke pszenną przesiać, dodać do niej drożdze z mlekiem wymieszać i odstawić na 15 min.
2 szklanki mąki pełnoziarnistej przesiać i dodać do wyrośniętego ciasta. Dodać wode w temperaturze pokojowej, oliwę, sól i miód. Zagnieśc ciasto na kulkę i odstawić w ciepłe miejsce na 45 min. do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, chlebek naciąć na górze i piec 45 minut.
Gotowy zaraz po upieczeniu, najlepszy jest cieplutki z masełkiem :)