Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i pachnący chlebek
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8502
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 341
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5167
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4915
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45232
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8502
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 341
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5167
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4915
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45232
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w wodzie. Mąkę, sól oraz rozpuszczone drożdże łączymy i zagniatamy ciasto, aż do uzyskania jednolitej, luźnej konsystencji. Ciasto następnie przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na ok. 15 min. Po 15 minutach formujemy bochenek chleba i umieszczamy w blaszce (26 cm x 12 cm) wcześniej posmarowanej margaryną i obsypaną mąką. Wyrobiony bochenek chleba posypujemy odrobiną mąki bądź innymi ulubionymi dodatkami (słonecznik, dynia itp.) następnie przykrywamy ściereczką i czekamy 60 min aż wyrośnie. Po tym czasie chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220'C i pieczemy przez ok. 30-35 min. Smacznego ! :)