Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ekspresowe domowe bułeczki! Nie trzeba robić zaczynu! :) Smak wspaniały i bez żadnych sztucznych dodatków. ZAPRASZAM TAKŻE NA MOJEGO BLOGA: www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 380
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 833
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1606
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 380
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 833
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1606
Składniki
Do dużej miski wlewam mleko i dodaję drożdże. Następnie dodaję mąkę, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Wyrabiam ciasto na jednolitą masę i formuję „kulkę”.
Miskę przykrywam ściereczką i odstawiam do ciepłego miejsca na ok. 1 godzinę.
Po godzinie formuję kuleczki. Nacinam nożykiem krzyżyk na każdej bułeczce i układam na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia
Tak uformowane bułeczki przykrywam ściereczką i jeszcze na ok. 30 minut odstawiam w ciepłe miejsce. Nagrzewam piekarnik do temperatury 210 stopni, wkładam blaszkę z bułeczkami na około 15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę je jeszcze około 30 minut.