Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ekspresowe domowe bułeczki! Nie trzeba robić zaczynu! :) Smak wspaniały i bez żadnych sztucznych dodatków. ZAPRASZAM TAKŻE NA MOJEGO BLOGA: www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3561
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4386
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74571
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3561
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4386
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74571
Składniki
Do dużej miski wlewam mleko i dodaję drożdże. Następnie dodaję mąkę, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Wyrabiam ciasto na jednolitą masę i formuję „kulkę”.
Miskę przykrywam ściereczką i odstawiam do ciepłego miejsca na ok. 1 godzinę.
Po godzinie formuję kuleczki. Nacinam nożykiem krzyżyk na każdej bułeczce i układam na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia
Tak uformowane bułeczki przykrywam ściereczką i jeszcze na ok. 30 minut odstawiam w ciepłe miejsce. Nagrzewam piekarnik do temperatury 210 stopni, wkładam blaszkę z bułeczkami na około 15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę je jeszcze około 30 minut.