Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ekspresowe domowe bułeczki! Nie trzeba robić zaczynu! :) Smak wspaniały i bez żadnych sztucznych dodatków. ZAPRASZAM TAKŻE NA MOJEGO BLOGA: www.pudeleczkoczekoladek.blogspot.com
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Do dużej miski wlewam mleko i dodaję drożdże. Następnie dodaję mąkę, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
Wyrabiam ciasto na jednolitą masę i formuję „kulkę”.
Miskę przykrywam ściereczką i odstawiam do ciepłego miejsca na ok. 1 godzinę.
Po godzinie formuję kuleczki. Nacinam nożykiem krzyżyk na każdej bułeczce i układam na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia
Tak uformowane bułeczki przykrywam ściereczką i jeszcze na ok. 30 minut odstawiam w ciepłe miejsce. Nagrzewam piekarnik do temperatury 210 stopni, wkładam blaszkę z bułeczkami na około 15 minut, następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę je jeszcze około 30 minut.