Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowe bułeczki, napełnione konfiturą"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1217
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 159
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1217
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 159
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Letnie mleko wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę przesiej, dodaj sól i rozczyn drożdżowy, wymieszaj. Wbij jajko, dodaj masło i jogurt owocowy, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto podziel na pół, uformuj wałki. Pokrój na około 9 kawałków. Każdy lekko spłaszcz, ułóż po łyżeczce konfitury. Bułeczki ułóż blisko siebie na natłuszczonej, posypanej bułką tartą blasze. Przykryj ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Piecz 20-25 min w 200°C. Oprósz cukrem pud rem.Źródło: Chwila dla Ciebie