Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jogurtowe bułeczki, napełnione konfiturą"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17650
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15304
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5355
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9035
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17650
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15304
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5355
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9035
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Letnie mleko wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę przesiej, dodaj sól i rozczyn drożdżowy, wymieszaj. Wbij jajko, dodaj masło i jogurt owocowy, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Ciasto podziel na pół, uformuj wałki. Pokrój na około 9 kawałków. Każdy lekko spłaszcz, ułóż po łyżeczce konfitury. Bułeczki ułóż blisko siebie na natłuszczonej, posypanej bułką tartą blasze. Przykryj ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. Piecz 20-25 min w 200°C. Oprósz cukrem pud rem.Źródło: Chwila dla Ciebie