Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie puszyste,pyszne.Można dodać marmolady do środka:-)
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 12
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 106
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20465
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 88
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 12
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 106
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20465
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 88
Składniki
Zagniatamy składniki na kruszonkę,rozcieramy ją i odstawiamy do lodówki.
Drożdże rozcieramy z 2 łyżkami cukru,dolewamy połowę lekko ciepłego mleka i odstawiamy,żeby drożdżeruszyły
Jajka ucieramy z cukrem i aromatem maślanym. Do przesianej mąki dodajemy wyrośnięty rozczyn,utarte jajka,resztę mleka,stopione,przestygnięte masło i sól.Starannie wyrabiamy ciasto,ok. 15 min.W razie potrzeby podsypujemy mąką.Odstawiamy do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość wykładamy je na blat stołu i formujemy bułeczki.Można włożyć do środka marmolady.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy,żeby wyrosły(m/w pół godz.).
Smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem i posypujemy kruszonką.
Pieczemy 20-30 min. w temp. 200 st. C(do czasu,aż się ładnie zarumienią).
Smacznego:-)