Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że o prawdziwy smaczny chleb bardzo trudno. Kiedy zrobimy go sami, mamy pewność smaku, zapachu i jakości pieczywa. Przepis jest prosty i bardzo szybki, a efekt przepyszny...
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 339
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 348
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 555
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 339
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 348
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 555
Składniki
Składniki: mąkę, otręby, płatki, słonecznik, sól mieszamy dokładnie ze sobą. Drożdże ropuszczmy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy do mieszanki. Stopniowo wlewamy wodę cały czas mieszając.
Wyrobione ciasto przekładamy do dwóch keksówek (ja używam jednej krótszej i dłuższej) wysmarowanym tłuszczem (masło lub oliwa) i obsypanych otrębami. Pozostawiamy do wyrośnięcia, około 15 minut
Piekarnik ustawiamy na 200 stopni, chleb pieczemy około 70 minut.