Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że o prawdziwy smaczny chleb bardzo trudno. Kiedy zrobimy go sami, mamy pewność smaku, zapachu i jakości pieczywa. Przepis jest prosty i bardzo szybki, a efekt przepyszny...
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68518
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2058
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68518
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2058
Składniki
Składniki: mąkę, otręby, płatki, słonecznik, sól mieszamy dokładnie ze sobą. Drożdże ropuszczmy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy do mieszanki. Stopniowo wlewamy wodę cały czas mieszając.
Wyrobione ciasto przekładamy do dwóch keksówek (ja używam jednej krótszej i dłuższej) wysmarowanym tłuszczem (masło lub oliwa) i obsypanych otrębami. Pozostawiamy do wyrośnięcia, około 15 minut
Piekarnik ustawiamy na 200 stopni, chleb pieczemy około 70 minut.