Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że o prawdziwy smaczny chleb bardzo trudno. Kiedy zrobimy go sami, mamy pewność smaku, zapachu i jakości pieczywa. Przepis jest prosty i bardzo szybki, a efekt przepyszny...
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 12
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 106
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20466
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 91
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 12
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 106
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20466
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 57
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 91
Składniki
Składniki: mąkę, otręby, płatki, słonecznik, sól mieszamy dokładnie ze sobą. Drożdże ropuszczmy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy do mieszanki. Stopniowo wlewamy wodę cały czas mieszając.
Wyrobione ciasto przekładamy do dwóch keksówek (ja używam jednej krótszej i dłuższej) wysmarowanym tłuszczem (masło lub oliwa) i obsypanych otrębami. Pozostawiamy do wyrośnięcia, około 15 minut
Piekarnik ustawiamy na 200 stopni, chleb pieczemy około 70 minut.