Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE ROGALIKI DO KAWKI ,WYMAGAJĄ TROCHĘ CZASU ,ALE EFEKT KOŃCOWY JEST PRZEPYSZNY.
Polecam.
Odsłon: 820
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1534
Polecam.
Odsłon: 820
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1534
Składniki
DROŻDŻE ROZKRUSZYĆ DO WYSOKIEJ MISKI ,ZASYPAĆ CUKREM I ZALAC CIEPŁYM MLEKIEM.DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.PRZYKRYĆ MISKĘ ŚCIERECZKĄ I ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA OK.30MIN. W DRUGIEJ MISCE UMIEŚCIĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI DODAĆ ROZCZYN.ZAGNIEŚĆ CIASTO .OSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA NA OK.30-40MIN.PAMIETAJĄC ,ABY PRZYKRYĆ MISECZKĘ CZYSTĄ ŚCIERECZKĄ.GDY CIASTO PODWOI SWOJĄ OBJĘTOŚĆ ,WYJĄĆ ,ZAGNIEŚĆ ,MOŻNA PODSYPAĆ MĄKĄ,UFORMOWAĆ KULĘ ,PODZIELIĆ NA 4-6 CZĘŚCI.KAŻDĄ CZĘŚĆ ROZWAŁKOWAĆ I POKROIĆ NA TRÓJKĄTY,NA KAŻDY TRÓJKĄT NAŁOŻYĆ FARSZ-NA TĄ SZERSZĄ STRONĘ I ZWINĄĆ TEŻ OD TEJ SZERSZEJ STRONY DO ŚRODKA.ROGALIKI UŁOŻYĆ NA BLASZSCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ ABY TROSZKĘ PODROSŁY OK.20 MIN. PO TYM CZASIE POSMAROWAĆ MLEKIEM I WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA.PIEC OK.25MIN.W TEMP.170 STOPNI.JAK ROGALIKI ZBRĄZOWIEJĄ LEKKO TO SĄ JUŻ GOTOWE.JAK OSTYGNĄ MOŻNA POLAĆ LUKREM LUB CZEKOLADĄ I POSYPAĆ ORZESZKAMI POKRUSZONYMI. SMACZNEGO