Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNE ROGALIKI DO KAWKI ,WYMAGAJĄ TROCHĘ CZASU ,ALE EFEKT KOŃCOWY JEST PRZEPYSZNY.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4887
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16088
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4887
Składniki
DROŻDŻE ROZKRUSZYĆ DO WYSOKIEJ MISKI ,ZASYPAĆ CUKREM I ZALAC CIEPŁYM MLEKIEM.DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.PRZYKRYĆ MISKĘ ŚCIERECZKĄ I ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA OK.30MIN. W DRUGIEJ MISCE UMIEŚCIĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI DODAĆ ROZCZYN.ZAGNIEŚĆ CIASTO .OSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA NA OK.30-40MIN.PAMIETAJĄC ,ABY PRZYKRYĆ MISECZKĘ CZYSTĄ ŚCIERECZKĄ.GDY CIASTO PODWOI SWOJĄ OBJĘTOŚĆ ,WYJĄĆ ,ZAGNIEŚĆ ,MOŻNA PODSYPAĆ MĄKĄ,UFORMOWAĆ KULĘ ,PODZIELIĆ NA 4-6 CZĘŚCI.KAŻDĄ CZĘŚĆ ROZWAŁKOWAĆ I POKROIĆ NA TRÓJKĄTY,NA KAŻDY TRÓJKĄT NAŁOŻYĆ FARSZ-NA TĄ SZERSZĄ STRONĘ I ZWINĄĆ TEŻ OD TEJ SZERSZEJ STRONY DO ŚRODKA.ROGALIKI UŁOŻYĆ NA BLASZSCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA I PRZYKRYĆ ŚCIERECZKĄ ABY TROSZKĘ PODROSŁY OK.20 MIN. PO TYM CZASIE POSMAROWAĆ MLEKIEM I WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA.PIEC OK.25MIN.W TEMP.170 STOPNI.JAK ROGALIKI ZBRĄZOWIEJĄ LEKKO TO SĄ JUŻ GOTOWE.JAK OSTYGNĄ MOŻNA POLAĆ LUKREM LUB CZEKOLADĄ I POSYPAĆ ORZESZKAMI POKRUSZONYMI. SMACZNEGO