Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie bułeczki, idealne jako zakąski
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 535
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 535
Składniki
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę, dodać posiekane masło, żółtko i szybko zagnieść ciasto.
Cebule pokroić w drobną kostkę i lekko przesmażyć na oleju. Z ciasta formować niewielkie bułeczki, w każdej zrobić wgłębienie, napełnić cebulą i skropić olejem. Piec ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st.