Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie bułeczki, idealne jako zakąski
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 590
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 590
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Składniki
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę, dodać posiekane masło, żółtko i szybko zagnieść ciasto.
Cebule pokroić w drobną kostkę i lekko przesmażyć na oleju. Z ciasta formować niewielkie bułeczki, w każdej zrobić wgłębienie, napełnić cebulą i skropić olejem. Piec ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st.