Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy, i każdy może go zrobić :) Przepis z programu "rewolucje na talerzu"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425143
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10727
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425143
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10727
Składniki
drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, odstwić na około 15 min.
mąke pszenną przesiać, dodać do niej drożdze z mlekiem wymieszać i odstawić na 15 min.
2 szklanki mąki pełnoziarnistej przesiać i dodać do wyrośniętego ciasta. Dodać wode w temperaturze pokojowej, oliwę, sól i miód. Zagnieśc ciasto na kulkę i odstawić w ciepłe miejsce na 45 min. do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, chlebek naciąć na górze i piec 45 minut.
Gotowy zaraz po upieczeniu, najlepszy jest cieplutki z masełkiem :)