Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze chciałam je upiec, ale obawiałam się, że nie wyrosną i dawałam sobie z nimi spokój. Ale tym razem, wprawiona po pieczeniu chleba, zmontowałam super przepis na wspaniałe chlebki pita. Są takie jakie powinny być: cieniutkie, nie przemakają sosem no i ładnie puchną
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1446
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231823
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4988
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1446
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231823
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4988
Składniki
Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce ok 24 C do wyrośnięcia przez ok 30 minut powinno podwoić objętość.
Ciasto dzielimy na 6 równych części, robimy kulki i na lekko podsypanej stolnicy wałkujemy placki o 5mm grubości. Placki odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 190C i wkładamy blachę, na której będziemy piekli chlebki. Lekko wyrośnięte chlebki przekładamy na nagrzaną blachę i pieczemy ok 7 minut. Chlebki dosłownie rosną w oczach :) Żeby chlebki nie były za twarde to ich za mocno nie rumienimy. Ja na moich miałam dosłownie tylko odrobinę rumieńca :) Chlebki rozcinamy i faszerujemy dowolnymi składnikami.