Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne bułeczki dla rodzinki na śniadanie
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1062
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4227
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1062
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 156
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2198
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4227
Składniki
Ciepłe mleko, cukier, drożdże i masło połączyć. Mąki przesiać dodać sól, śmietanę, oliwę oraz ciepłe mleko z pozostałymi składnikami. Wyrobić na gładką masę. Ponieważ mleko jest ciepłe wszystkie składniki szybko się łączą. W razie potrzeby podsypać mąką. Podzielić na 12 części: na pół, połówki na pół a ćwiartki na 3 części. Formujemy okrągłe bułeczki. Po 6 bułek wkładamy do 2 okrągłych form wylodzonych papierem do pieczenia.
Formy wraz z ciastem wkładamy na noc do lodówki. Rano wyjmujemy ciasto z lodówki rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Bułeczki smarujemy jajkiem rozmąconym z odrobiną mleka i pieczemy 15 minut. SMACZNEGO :-)