Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnie niesamowicie i jest naprawdę tanie :)
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy.
W misce mieszamy mąkę, sól i otręby. Dodajemy wodę. Wsypujemy ziarna (wedle uznania-byle nie za dużo) i mieszamy aż powstanie ciasto. Dodajemy rozczyn i jeszcze raz wszystko razem mieszamy.
Wlewamy do natłuszczonych i wysypanych otrębami keksówek (porcja ta jest na 2 keksówki długości 30 cm). Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok.godzinę od momentu, gdy temp.osiągnie do 200 stopni C. Smacznego! :)