Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb Jasno-Razowy

Chleb Jasno-Razowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 31

Dodano:

Odsłon: 568

Pyszny domowy chleb

Składniki

  • 0,5 kostki drożdży
  • 2,5 szklanki ciepłej wody
  • 4,5 szklanki mąki
  • 2,5 łyżki otrąb pszennych
  • 2,5 łyżki otrąb owsianych
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka oliwy
  • Szczypta kminku
  • Siemię lniane
  • Słonecznik
  • Pestki dyni
  • Płatki owsiane
  • Płatki kukurydziane
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 0.5 kostki drożdży wymieszać z odrobiną ciepłej wody, łyżeczką mąki, łyżeczką cukru i odstawić do wyrośnięcia.

  2. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać, przełożyć do keksówki wysmarowaną wcześniej margaryną. Ciasto posmarować z wierzchu jajkiem.
    Piec w 200 stopniach przez 80 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń