Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet chlebowo-jajeczny

Omlet chlebowo-jajeczny

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 64

Dodano:

Odsłon: 15700

Doskonała alternatywa zwykłego śniadaniowego omleta

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Omlet chlebowo-jajeczny

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180st. W naczyniu żaroodpornym (śr. 23cm) układamy kromki chleba, tak aby przykryły szczelnie dno naczynia. Podpiekamy przez około 7-10 minut.

  2. Szynkę i salami kroimy w kostkę. Jajka roztrzepujemy, mieszamy ze śmietaną. Dodajemy pokrojoną wędlinę, starty ser, pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy masę jajeczną na podpieczony chleb. Wstawiamy do piekarnika na około 20 minut. Omlet będzie gotowy gdy masa się zetnie i będzie delikatnie zrumieniona.

    Rodzaj chleba do omletu wedle upodobania. Ja wybrałam chleb żytni z żurawiną, która dodatkowo dodaje ciekawego smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń