Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty domowy chleb,bez specjalnego kłopotu:)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Drożdże rozetrzec z miodem i wymieszac z wodą Odstawic na chwilkę.Nie muszą rosnąc.
W dużej misce wymieszac wszystkie suche składniki.Dodac drożdże z wodą,zagnieśc tak żeby wszystko było "zabrane".Jak za suche dodac ciepłej wody.
Porcja ciasta jest na dwie keksówki 30 cm,czyli wychodzą z tej proporcji dwa chleby.Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st godzinę.Nie czekamy aż ciasto wyrośnie tylko smarujemy górę masłem i do pieca.