Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki kukurydziane z musem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Masło, cukier i skórkę cytrynową ucieramy na jasny, puszysty krem, dodając po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dosypujemy kaszkę kukurydzianą, mieszamy. Przesypujemy do masy maślanej, dolewamy mleko. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Nagrzewamy piekarnik do 180oC. Foremki muffinkowe wykładamy papierowymi papilotkami. Każdą napełniamy ciastem. Pieczemy około 20 minut, aż babeczki zarumienią się i będą sprężyste w dotyku. Wyjmujemy i studzimy.
Truskawki rozgniatamy widelcem i przecieramy przez gęste sitko. Ucieramy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny do uzyskania lukru o pożądanej gęstości. Ostudzone babeczki polewamy lukrem, zdobimy bitą śmietaną i świeżymi owocami.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 1 złŹródło: Rewia