Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki kukurydziane z musem"
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 46
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 335
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30940
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9069
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 778
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 46
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 335
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 30940
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9069
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 778
Składniki
Masło, cukier i skórkę cytrynową ucieramy na jasny, puszysty krem, dodając po jednym jajku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dosypujemy kaszkę kukurydzianą, mieszamy. Przesypujemy do masy maślanej, dolewamy mleko. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Nagrzewamy piekarnik do 180oC. Foremki muffinkowe wykładamy papierowymi papilotkami. Każdą napełniamy ciastem. Pieczemy około 20 minut, aż babeczki zarumienią się i będą sprężyste w dotyku. Wyjmujemy i studzimy.
Truskawki rozgniatamy widelcem i przecieramy przez gęste sitko. Ucieramy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny do uzyskania lukru o pożądanej gęstości. Ostudzone babeczki polewamy lukrem, zdobimy bitą śmietaną i świeżymi owocami.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej sztuki około 1 złŹródło: Rewia