Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasteczka z makiem"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 302
Składniki
Przygotować kruche ciasto: masło i cukier posiekać. Dodać przesianą mąkę i całe jajko, dokładnie wymieszać i bardzo szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę. Zawinąć w folię, spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjąć, podzielić na porcje. Formować cienkie wałeczki. Pokroić na kawałki 12 cm długości. Zwijać fantazyjnie. Posmarować białkiem roztrzepanym z łyżką wody. Posypać makiem. Ciastka umieścić na wyłożonej pergaminem blasze. Piec ok. 10 minut w temperaturze 200°C.Źródło: Twoje Imperium