Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kruche ciasteczka z makiem"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 307
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4893
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45096
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 678
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 307
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5117
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4893
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45096
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 678
Składniki
Przygotować kruche ciasto: masło i cukier posiekać. Dodać przesianą mąkę i całe jajko, dokładnie wymieszać i bardzo szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę. Zawinąć w folię, spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.
Ciasto wyjąć, podzielić na porcje. Formować cienkie wałeczki. Pokroić na kawałki 12 cm długości. Zwijać fantazyjnie. Posmarować białkiem roztrzepanym z łyżką wody. Posypać makiem. Ciastka umieścić na wyłożonej pergaminem blasze. Piec ok. 10 minut w temperaturze 200°C.Źródło: Twoje Imperium