Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1299
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 96
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 54
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1299
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 96
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 54
Składniki
Cebulę obieram i drobno siekam, po czym szklę na rozgrzanym oleju na patelni. Wydrążoną z nasion i watowatego miąższu cukinię ścieram na tarce na dużych oczkach. Starte warzywo przekładam na durszlak i oprószam solą, odstawiam na 20 - 30 minut. Po tym czasie dokładnie odciskam z cukinii sok. Marchewkę myję, obieram i ścieram na dużych oczkach tarki, po czym dodaję do zeszklonej cebuli i podsmażam. Kiedy marchew będzie miękka dodaję do niej odciśniętą cukinię i duszę pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodaję podsmażoną kiełbasę oraz obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory, smażę aż się rozpadną. Całość doprawiam do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Podaję na ciepło ze świeżym pieczywem.