Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szpinakowa jest idealną zupą na obecne mroźne dni. Rozgrzewająca, konkretna i zdrowa. Nawet osoby nielubiące szpinaku polubią jej smak :)
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Składniki
Wędzone żeberka gotujemy na małym ogniu w 2 litrach wody przez 30 minut. W tym czasie dodajemy potarte na dużych oczkach warzywa marchew, pietruszkę i seler. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do gotujących się żeberek. Dodajemy kaszę jęczmienną i dorzucamy ziele, liście laurowe i pieprz w ziarenkach, sól. Gotujemy na średnim ogniu tak długo, aż żeberka będą mięciutkie od 30-60 minut.
Jak żeberka będą miękkie dodajemy pokrojony w paski świeży szpinak i starte ząbki czosnku, wyłączamy palnik i zostawiamy zupę pod pokrywką przez 5 minut. Po tym czasie zupa jest gotowa do jedzenia.