Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szpinakowa jest idealną zupą na obecne mroźne dni. Rozgrzewająca, konkretna i zdrowa. Nawet osoby nielubiące szpinaku polubią jej smak :)
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 249
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4942
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4832
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44881
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 497
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 249
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4942
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4832
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44881
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 497
Składniki
Wędzone żeberka gotujemy na małym ogniu w 2 litrach wody przez 30 minut. W tym czasie dodajemy potarte na dużych oczkach warzywa marchew, pietruszkę i seler. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do gotujących się żeberek. Dodajemy kaszę jęczmienną i dorzucamy ziele, liście laurowe i pieprz w ziarenkach, sól. Gotujemy na średnim ogniu tak długo, aż żeberka będą mięciutkie od 30-60 minut.
Jak żeberka będą miękkie dodajemy pokrojony w paski świeży szpinak i starte ząbki czosnku, wyłączamy palnik i zostawiamy zupę pod pokrywką przez 5 minut. Po tym czasie zupa jest gotowa do jedzenia.