Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szpinakowa jest idealną zupą na obecne mroźne dni. Rozgrzewająca, konkretna i zdrowa. Nawet osoby nielubiące szpinaku polubią jej smak :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421849
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421849
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2171
Składniki
Wędzone żeberka gotujemy na małym ogniu w 2 litrach wody przez 30 minut. W tym czasie dodajemy potarte na dużych oczkach warzywa marchew, pietruszkę i seler. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do gotujących się żeberek. Dodajemy kaszę jęczmienną i dorzucamy ziele, liście laurowe i pieprz w ziarenkach, sól. Gotujemy na średnim ogniu tak długo, aż żeberka będą mięciutkie od 30-60 minut.
Jak żeberka będą miękkie dodajemy pokrojony w paski świeży szpinak i starte ząbki czosnku, wyłączamy palnik i zostawiamy zupę pod pokrywką przez 5 minut. Po tym czasie zupa jest gotowa do jedzenia.