Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szpinakowa jest idealną zupą na obecne mroźne dni. Rozgrzewająca, konkretna i zdrowa. Nawet osoby nielubiące szpinaku polubią jej smak :)
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 98
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1007
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 46
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 98
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1007
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 46
Składniki
Wędzone żeberka gotujemy na małym ogniu w 2 litrach wody przez 30 minut. W tym czasie dodajemy potarte na dużych oczkach warzywa marchew, pietruszkę i seler. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko wrzucamy do gotujących się żeberek. Dodajemy kaszę jęczmienną i dorzucamy ziele, liście laurowe i pieprz w ziarenkach, sól. Gotujemy na średnim ogniu tak długo, aż żeberka będą mięciutkie od 30-60 minut.
Jak żeberka będą miękkie dodajemy pokrojony w paski świeży szpinak i starte ząbki czosnku, wyłączamy palnik i zostawiamy zupę pod pokrywką przez 5 minut. Po tym czasie zupa jest gotowa do jedzenia.